blank
search
  • blank

PATCHOULI olejek eteryczny Shamasa 15ml

46,00 zł
Ilość
Kup
W magazynie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

  • czysty olejek eteryczny
  • afrodyzjak
  • aromaterapia
  • masaż
  • kąpiel
  • repelent (odstrasza owady)
  • zapach Bohemy
  • składnik drogich perfum (utrwalacz zapachu)
  • stosowany w Ajurvedzie

Naturalny olejek PATCHOULI jest znanym od wieków w medycynie Wschodu panaceum. Szerokie zastosowanie uplasowało go wysoko w hierarchii olejków terapeutycznych. Jego głęboki, zmysłowy aromat z cierpką nutą drzewno ziołową zjednuje sobie zwolenników zapachów niszowych i wyrazistych. Na wschodzie wykorzystywany jest jako afrodyzjak do aromatyzowania pościeli, a jego właściwości skutecznie zapobiegają rozprzestrzenianiu się infekcji.

WŁAŚCIWOŚCI:

  • antydepresant (aromaterapia - kąpiel, inhalacja)
  • antyoksydant (zwalcza wolne rodniki)
  • bakteriobójczy
  • przeciwgrzybiczy, przeciwzapalny
  • niszowy perfum
  • wspomaga leczenie stanów zapalnych skóry
  • poprawia nastrój
  • stymuluje wydzielanie endorfin

Masaż:

  • zalecamy stosowanie esencji patchouli w połączeniu z innymi bezzapachowymi olejami (argan, jojoba) 5-10 kropli esencji patchouli na każde 10 ml oleju bazowego

Kąpiel:

  • na wannę wody dodać 5-7 kropli (czas kąpieli do 15 minut)

Inhalacje:

  • 1-2 krople olejku dodać do naczynia z gorącą wodą, nakryć głowę ręcznikiem i wdychać z zamkniętymi oczami 2-5 minut

Dodany jako zamiennik płynu do płukania w pralce, świetnie sprawdza się jako dezynfekcja pościeli i bielizny ! (w tym celu wystarczy kilka kropli)

Krem Patchoulowy HIT !!!

  • 20 gram masła migdałowego utrzeć w moździerzu z esencją Patchouli (5-10 kropli) używać jako balsam do ciała jak również jako naturalny perfum w kremie :)

 

Buteleczka posiada kroplomierz oraz zabezpieczenie przed otwarciem przez dzieci.

Przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Kraj pochodzenia: INDIE

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na olejek

INCI: Pogostemon Cablin Leaf Oil

 

Objętość netto: 15ml

5903271414284
Komentarze (0)
Brak recenzji użytkowników.