Betaine HCL, Pepsyna 650/150 mg x 100 kapsułek
SUPLEMENT DIETY
Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia. Pepsyna- proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym środowisku. Pepsyna użyta w produkcie jest produkowana na terenie Unii Europejskiej, a dokładnie Wielkiej Brytanii. Betaina - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
Betaina, czyli trimetyloglicyna, po raz pierwszy została odkryta w burakach cukrowych, i to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy (Beta Vulgaris).
Jest to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. TMG jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego, wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać to biały, krystaliczny proszek o temperaturze topnienia około 240oC, nietoksyczny nawet w wysokich stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL).
Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje prawidłowo.
Zawartość opakowania: 100 kapsułek
Arkusz danych
- Składniki
- Chlorowodorek Betainy¸ Pepsyna 1¦3000 MDP¸ substancja glazurująca¦ hydroksypropylometyloceluloza.
- Sposób użycia
- Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia¦1 kapsułka podczas posiłku.
- Ostrzeżenia
- Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Przechowywanie
- Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.