- Obecnie brak na stanie
Kwas L-askorbinowy – Naturalna Witamina C z kapusty
Kwas L-askorbinowy firmy „SKARBY GAI” to produkt naturalny, o czystości farmaceutycznej wyprodukowany w certyfikowanym klastrze technologicznym zlokalizowanym na terenie Wielkiej Brytanii. Czystość: 100% kwasu l-askorbinowego (witaminy c) na 1 gram produktu. Suplement diety wolny jest od zanieczyszczeń mikrobiologicznych i metali ciężkich, dzięki dwustopniowemu procesowi oczyszczania. Jakość produktu została udokumentowana badaniami przeprowadzonymi w certyfikowanym polskim laboratorium.
Witamina c pozyskana jest z kapusty i innych surowców naturalnych pochodzenia roślinnego niemodyfikowanych genetycznie. Witamina C ma postać białego, bardzo drobnego proszku. Cechuje się wysoką higroskopijnością. Bardzo dobrze i stosunkowo szybko rozpuszcza się w wodzie i wchłania do organizmu na całej długości przewodu pokarmowego, w odróżnieniu od tabletek, które wchłaniają się punktowo.
Kapusta to bardzo popularny składnik codziennej diety. Jest lubiana i ceniona przez miliony Polaków. Dlatego nasz kwas L-askorbinowy wzbudza zainteresowanie wszystkich tych konsumentów, którzy cenią smak i walory zdrowotne tego warzywa.
Masa netto:450g
Arkusz danych
- Składniki
- Witamina C (kwas L-askorbinowy)
- Sposób użycia
- 1¸5 g (1/2 miarki dołączonej do opakowania) 1 raz dziennie. Proszek należy wsypać do szklanki z woda lub sokiem i dokładnie wymieszać. Najlepiej stosować rano lub 30 minut przed posiłkiem.
- Ostrzeżenia
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego trybu życia są niezbędne dla prawidłowego funkcjon
- Przechowywanie
- Przechowywać w temperaturze pokojowej¸ w suchym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.