blank
search
  • blank

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z goji 500G

18,00 zł
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z goji Pięć Przemian 500g
Ilość
Kup
W magazynie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z goji 500G

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska. 

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechyPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski. 

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 



Wartość odżywcza w 100 g produktu: 

wartość energetyczna: 1678 kJ / 402 kcal

Tłuszcz: 18 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g

Węglowodany: 38 g

w tym cukry: 4,6 g

Białko: 14 g

Błonnik: 17 g

Sól: 1,6 g

Zawartość netto: 500g

5902837810188

Arkusz danych

Składniki
mąka owsiana bezglutenowa¸ słonecznik¸ płatki owsiane bezglutenowe¸ mąka teff¸ siemię lniane¸ suszone jagody goji 6%¸ płatki teff¸ nasiona chia¸ łuska babki jajowatej¸ sól himalajska
Ostrzeżenia
Produkt może zawierać alergeny¦ orzechy.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu¸ szczelnie zamknięte.
Komentarze (0)
Brak recenzji użytkowników.