blank
search
  • blank

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni 500G

SIMPATIKO
16,00 zł
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni Pięć Przemian
Ilość
Kup
W magazynie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni  500G

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska. 

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

 

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski. 

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal

tłuszcz: 15 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g

węglowodany: 39 g 

w tym cukry: 1,7 g

błonnik: 15 g

białko: 16 g

sól: 1,7 g

 

Zawartość netto: 500g

SIMPATIKO
5902837810232

Arkusz danych

Składniki
mąka owsiana bezglutenowa¸ płatki owsiane bezglutenowe¸ pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff¸ siemię lniane¸ nasiona chia¸ słonecznik¸ łuska babki jajowatej¸ sól himalajska
Ostrzeżenia
Produkt może zawierać alergeny¦ orzechy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu¸ szczelnie zamknięte.
Komentarze (0)
Brak recenzji użytkowników.